Leírás
A magyar élelmiszeripar az EU csatlakozás után vesztett dinamizmusából és napjainkra mély válságba került. Felvetődik a kérdés, van-e kitörési lehetőség a reménytelennek tűnő helyzetből? A tanulmányt megalapozó kutatás azt volt hivatott feltárni, hogy az élelmiszeripari kis- és középvállalkozások milyen szerepet játszhatnak a kilábalásban. A szerzők interjú módszerre alapozott primer kutatás és statisztikai adatok feldolgozása alapján megállapítják, hogy az élelmiszer-feldolgozó kkv-knak van jövőjük, eszközei (de nem kizárólagoső) lehetnek az élelmiszeripar jelenlegi válságából való kitörésnek. A globális élelmiszergazdaság mellett(ő) jóval nagyobb figyelmet kell fordítani a helyi és regionális élelmiszergazdaság fejlődésére (fejlesztésére). A kkv-k a multinacionális élelmiszer-feldolgozóknál nagyobb hosszú távú stabilitást jelentenek, és társadalmi hatásai is kedvezőbbek.