Leírás
A Rabobank jelentése szerint a baromfiágazat helyzete a magas marha- és sertéshúsárak, illetve a kedvező gazdasági körülmények miatt fokozatosan javul. Brazíliában a csirkehús ára a szezonalitásnak megfelelően alacsony volt 2014 első negyedévében. Argentína baromfihús-kibocsátása 4 százalékkal csökkent az első negyedévében az előző év hasonló időszakához viszonyítva. Az Európai Unió szinte minden tagállamában a szezonalitásnak megfelelően csökkent a baromfihús-termelés 2014 első negyedévében. Az Európai Bizottság adatai alapján 2014 első harminckét hetében 194,09 euró/100 kg volt az egész csirke uniós átlagára, ami 1 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakának árszintjétől. Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára ( 275,71 forint/kg) 7 százalékkal volt alacsonyabb 2014 első harminckét hetében az egy évvel korábbinál