Leírás
Ausztráliában a baromfihús – a versenyképes kiskereskedelmi ára és a fogyasztói szokások változása miatt – az elmúlt hét évben a legkedveltebb hústermékké vált. A csirkehústermelés – amely a teljes baromfihús-kibocsátás 95 százalékát adja – 2004 óta évente 4 százalékkal bővült, és az előrejelzés szerint 2014-re eléri az 1,1 millió tonnát. Az Európai Bizottság adatai alapján 2014 1-24. hetében 193,8 euró/100 kg volt az egész csirke uniós átlagára, ami megegyezett az előző év azonos időszakának árszintjével. A KSH adatai szerint Magyarország baromfihúsexportja 2 százalékkal, baromfihúsimportja 11 százalékkal bővült 2014 első negyedévében 2013 hasonló időszakához viszonyítva. Magyarországon a vágócsirke felvásárolt mennyisége 6,6 százalékkal, élősúlyos termelői ára (275 forint/kg) 8 százalékkal csökkent 2014 első huszonnégy hetében az egy évvel korábbihoz képest.