Leírás
Az Európai Bizottság adatai szerint az unió baromfihús-termelése idén tovább nőhet, bár mérsékeltebb ütemben, mint az előző években. Az év első felében a növekedés mértéke 0,6 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál, és a baromfihús-termelés várhatóan a második fél évben is emelkedik. Az Európai Bizottság adatai szerint 2017 első 40 hetében 181,77 euró/100 kilogramm volt az egész csirke uniós átlagára, 1,6 százalékkal emelkedett az előző év hasonló időszakának átlagárához viszonyítva. Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára (246,30 forint/kilogramm) 3,9 százalékkal volt alacsonyabb 2017 1–40. hetében az egy évvel korábbinál. Míg az egész csirke feldolgozói értékesítési ára 1,8 százalékkal csökkent, addig a csirkecombé 3,5 százalékkal, a csirkemellé 1,4 százalékkal emelkedett ugyanebben az összehasonlításban.