Leírás
Az OECD-FAO hosszú távú előrejelzése szerint a világ baromfihús-termelése 19 százalékkal, 131,3 millió tonnára emelkedhet 2025-re a 2013–2015 közötti időszak átlagához viszonyítva. Az Európai Bizottság adatai szerint az Európai Unió baromfihúsexportja 9,9 százalékkal, 783 ezer tonnára emelkedett, baromfihúsimportja 7,6 százalékkal, 479,5 ezer tonnára nőtt 2016 első félévében az előző év azonos időszakához viszonyítva. Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára (255 forint/kilogramm) 2,4 százalékkal volt alacsonyabb 2016 1–33. hetében az egy évvel korábbinál. Az egész csirke feldolgozói értékesítési ára 5,3 százalékkal, a csirkecombé 14,2 százalékkal, a csirkemellé pedig 3 százalékkal csökkent ugyanebben az összehasonlításban.