Agrárpiaci jelentések – Baromfi

XVI. évfolyam 8. szám

Leírás

Az Amerikai Egyesült Államok agrárminisztériumának (USDA) áprilisban megjelent projekciója szerint a csirkehús globális termelése 89,7 millió tonna körül alakulhat 2016-ban, ami a 2015. évihez képest 1,1 százalékos bővülést jelent. Az Európai Bizottság adatai szerint 2016 első 15 hetében 178,16 euró/100 kilogramm volt az egész csirke uniós átlagára, ami 4,7 százalékkal alacsonyabb, mint az előző év azonos időszakának átlagára. Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára (253 forint/kilogramm) 3,8 százalékkal volt alacsonyabb 2016 1–15. hetében az előző év azonos időszakának átlagárához képest. Az egész csirke feldolgozói értékesítési ára 4 százalékkal, a csirkecombé csaknem 12 százalékkal, a csirkemellé pedig 7 százalékkal csökkent ugyanebben az összehasonlításban.

További információk

Szerzők

,

Év

2016

Szakterület

Q02 – Árupiacok, Q11 – Aggregált kínálat és kereslet elemzés – Árak

ISSN

1418-2130

Nyelv

magyar