Leírás
Az Amerikai Egyesült Államok agrárminisztériumának (USDA) áprilisban megjelent projekciója szerint a csirkehús globális termelése 89,7 millió tonna körül alakulhat 2016-ban, ami a 2015. évihez képest 1,1 százalékos bővülést jelent. Az Európai Bizottság adatai szerint 2016 első 15 hetében 178,16 euró/100 kilogramm volt az egész csirke uniós átlagára, ami 4,7 százalékkal alacsonyabb, mint az előző év azonos időszakának átlagára. Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára (253 forint/kilogramm) 3,8 százalékkal volt alacsonyabb 2016 1–15. hetében az előző év azonos időszakának átlagárához képest. Az egész csirke feldolgozói értékesítési ára 4 százalékkal, a csirkecombé csaknem 12 százalékkal, a csirkemellé pedig 7 százalékkal csökkent ugyanebben az összehasonlításban.