A fontosabb élelmiszeripari termékek költség és jövedelemadatai 2014–2015

Leírás

A kiadvány tájékoztatást nyújt a legfontosabb élelmiszeripari termékek költség- és jövedelemalakulásáról, illetve az előző évi adatok tükrében azok változásáról. Egyrészt rövid összefoglalást tartalmaz az élelmiszer-termékcsoportokat érintő főbb tényezőkről, másrészt táblázatosan bemutatja az élelmiszeripari termékek adatait. A kiválasztott húsipari termékeknél az adatok alapján – nagyrészt – csökkentek a költségek 2015-ben. Általánosságban és szinte minden termékre igaz, hogy az értékesítési árak követték a költségek alakulását. Számos húsipari terméknél a költségek erélyesebben csökkentek, mint az árak 2015-ben, így az eredmény romlott. A baromfiipar, a tejipar, a malom- és sütőipar, valamint a tésztagyártás termékei esetén is – változó mértékű – alapanyagköltség-csökkenés figyelhető meg, és a teljes költség is kevesebb lett az előző időszakhoz képest. A malomiparban 2015-re már valamennyi vizsgált termék nyereséges volt. A sütőiparban volt a legenyhébb mértékű ár- és költségváltozás, a termékek jövedelemadatai pedig még mindig elég változatosak.

További információk

Szerzők

, , , ,

Év

2017

Szakterület

Q02 – Árupiacok

ISSN

1418-2149

Nyelv

magyar