Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a nyerstej országos termelői átlagára 206,96 forint/kilogramm volt 2025 januárjában. A zsírtartalom 0,02 a fehérjetartalom 0,01 százalékpontos romlása, valamint az alapár 3 százalékos növekedése mellett a nyerstej átlagára 3 százalékkal emelkedett 2025 januárjában a 2024. decemberihez képest, és 26 százalékkal meghaladta az előző év azonos hónapjának átlagárát.
Az AKI PÁIR adatai szerint 2025 januárjában az előző hónaphoz képest az adagolt vaj (+5 százalék), a trappista sajt (+4 százalék), a tejföl, az 1,5 százalék és a 2,8 százalék zsírtartalmú dobozos UHT-tej (egyaránt +3 százalék), a gyümölcsös joghurt (+2 százalék) feldolgozói értékesítési ára nőtt, míg a 2,8 százalék zsírtartalmú dobozos friss tejé (–1 százalék) csökkent.
A KSH adatai szerint a 2,8 százalék zsírtartalmú dobozos UHT-tej (+15 százalék), a 2,8 százalék zsírtartalmú pasztőrözött ESL-tej (+8 százalék), a 12 százalék zsírtartalmú tejföl (+6 százalék), a 20 százalék zsírtartalmú tejföl és a gyümölcsös joghurt (egyaránt +3 százalék), a trappista sajt és az 1,5 százalék zsírtartalmú pasztőrözött ESL-tej (egyaránt +2 százalék) fogyasztói ára emelkedett, míg az adagolt vajé (–1 százalék) csökkent ugyanebben az összehasonlításban.

További információk e témában az Agrárpiaci jelentések – Tej és tejtermékek című kiadványunkban olvashatók, mely innen érhető el: 2. szám.