Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézettel (ÖMKi) és Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalával együttműködve 2024. október 3-án szakpolitikai párbeszédet szervezett a fenntartható közétkeztetés témájában. A rendezvény célja az volt, hogy az érdekelt szereplőkkel közösen feltárják a fenntartható és minőségi közétkeztetés fejlesztésének akadályait és a rejtett potenciálokat, valamint lehetséges megoldási javaslatokat és egy közös jövőképet fogalmazzanak meg.
A rendezvény során a bevezető előadásokat követően a résztvevők párhuzamos szekcióban vitatták meg az élelmiszer-pazarlás, a fenntartható és egészséges alapanyagok használata és az ezekhez kapcsolódó szemléletformálás, illetve az ökoélelmiszerek helye a közétkeztetésben témákat, valamint közösen gondolkodtak a rendszer fejlesztésén és fenntarthatóbbá tételén.
A szakpolitikai párbeszéd a CLEVERFOOD, a VISIONARY és a SchoolFood4Change fenntartható élelmiszerláncokkal foglalkozó nemzetközi projektek (Horizon Europe és H2020) keretében valósult meg.