Intézetünk a SilGen projekt keretében részt vett az Aranyponty Zrt. által rendezett halfőző versenyen, Rétimajorban. A megmérettetésen 25 versenyző csapat európai (szürke) harcsából készült ételekkel szállt versenybe egymással.
Az AKI különdíjas amatőr szakácsainak standja vonzotta a halkóstoló látogatókat. Bográcsban és sütőtárcsán készülő fogásaink között közkedvelt volt a zöldséges haltócsni, valamint a kuriózumnak számító bébispenótágyon tálalt, halkrémmel töltött göngyölt harcsatekercs is. A baconbe csomagolt pankómorzsás harcsa is kiemelt népszerűséggel bírt az ehető virág díszítésével.
Az AKI a köz- és állami feladatainak ellátása mellett méltón képviseltette magát a saját receptúrás, ízletes halételek népszerűsítésében is, azzal a reménnyel, hogy hozzájárulhatott a hazai halfogyasztás növeléséhez.